Er is meer dan Corona alleen…

 In Nieuws

Inmiddels zijn in onze praktijk al ruim 2 maanden verschillende maatregelen van kracht in Huisartsenpraktijk De Groenling. We handelen het grootste deel van uw klachten telefonisch af handelen om te zorgen dat het aantal personen dat onze praktijk bezoekt en daarmee de kans op besmetting zo klein mogelijk blijft. Wellicht heeft u gemerkt dat de wachttijd aan de telefoon hierdoor is toegenomen. Wij danken u voor uw geduld en begrip in deze situatie.

Vanaf juni zullen wij onze spreekuren voorzichtig gaan opstarten. Dit betekent dat we het aantal consulten dat op de praktijk plaatsvindt, zullen uitbreiden. Hierbij zullen we een strak schema met goede spreiding over de dag in acht nemen.

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of een klacht kwaad kan? Kijk dan eerst op www.thuisarts.nl . Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan naar de praktijk.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo kan zij eventueel in overleg met de huisarts inschatten welke zorg op dat moment het beste bij u past; een telefonisch advies, telefonisch consult met de huisarts of een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of eventueel hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt, of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een kwetsbare gezondheid heeft.

Als blijkt dat een afspraak op de praktijk noodzakelijk is, dan zijn er verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van Corona te voorkomen. Er is een wachtruimte ingericht op de parkeerplaats en de huisarts haalt u via een zij-ingang op. Zo komt u niet in aanraking met iemand die (mogelijk) corona heeft.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen neemt de huisarts maatregelen om besmetting te voorkomen.

Sommigen van u zijn gewend regelmatig begeleiding te krijgen van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona zijn veel afspraken uitgesteld of is er telefonisch contact geweest. Wij zullen in juni ook gedeeltelijk het diabetes spreekuur opstarten in de praktijk waarbij we ook eerder genoemde maatregelen in acht nemen.

Recent Posts

Leave a Comment