Veelgestelde vragen

Waar vind ik betrouwbare medische informatie op internet?

De website www.thuisarts.nl is een betrouwbare bron. De informatie op deze website wordt gecontroleerd en aangeleverd door onze wetenschappelijke vereniging van huisartsen.

Ik wil stoppen met roken, waar vind ik informatie?

Op www.rookvrijookjij.nl vindt u informatie en tips. U bent natuurlijk ook welkom om in de praktijk een afspraak in te plannen om informatie in te winnen. Wij kunnen u begeleiden bij het stoppen.

Hoe lang duurt een afspraak?

Wij plannen 10 minuten in voor een afspraak. Hierin kunnen wij 1 zorgvraag behandelen.

Kan ik een afspraak maken om meerdere klachten te bespreken?

Wij behandelen maximaal twee klachten per consult. Hiervoor kunt u via de assistente een dubbele afspraak inplannen.

Moet ik voor een afspraak betalen?

Afspraken bij de huisarts worden vergoed vanuit de basisverzekering. Deze vallen niet onder uw eigen risico. Voorgeschreven medicatie, aanvullend onderzoek en bepaalde verrichtingen worden wel verrekend met uw eigen risico. Ook een verwijzing naar de specialist wordt met het eigen risico verrekend. Raadpleeg uw zorgverzekeringspolis voor de voorwaarden.

Kan ik vandaag nog gezien worden?

Wanneer u dezelfde dag nog gezien wil worden, neem dan zo vroeg mogelijk en uiterlijk om 10.15 uur contact op met ons op. We doen dan ons uiterste best om dezelfde dag een afspraak voor u in te plannen.

Ik ben verhinderd, wat kan ik doen?

Wij stellen het op prijs wanneer u ons tijdig laat weten dat u verhinderd bent, zodat wij uw afspraak kunnen wijzigen. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd, kunnen in rekening worden gebracht. De kosten bedragen 12,50 euro per consult en 25,00 euro voor een dubbel consult. Deze kosten zijn niet te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Kan ik zelf kiezen bij welke arts ik een afspraak maak?

Er werken twee huisartsen in Huisartsenpraktijk De Groenling. Als u dat wilt, kunt u aangeven bij wie u een afspraak wilt. Wanneer het medisch noodzakelijk is dat u op een bepaalde dag gezien wordt, kan het zijn dat u deze keuze niet heeft. De werkdagen van dokter Louisse zijn maandag, dinsdag en donderdag, dokter De Lange is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag.

Waar kan ik wijzigingen in persoonlijke gegevens doorgeven?

Wanneer u verhuisd bent of een nieuw telefoon nummer hebt, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de praktijk via de telefoon.

Hoe kom ik aan een herhaalrecept?

Het herhalen van recepten kan via de apotheken in Leersum, Amerongen en Elst op verschillende manieren. Raadpleeg hiervoor de website van uw apotheek.

Doen jullie ook huisbezoeken?

Wij leggen huisbezoeken af wanneer u om medische redenen niet in staat bent naar de praktijk te komen. Gebrek aan vervoer is geen medische reden voor een huisbezoek. Om een huisbezoek in te plannen voor dezelfde dag, verzoeken wij u voor 10.15 uur te bellen. 

Wat is het LSP?

LSP staat voor het Landelijk Schakel Punt en maakt het mogelijk voor je huisarts en apotheker om uw medische gegevens, zoals allergieën voor bepaalde medicatie en belangrijke ziekten of aandoeningen te kunnen delen met andere zorgverleners. Bijvoorbeeld als een andere arts of apotheek uw medische gegevens nodig heeft om je snel, goed en veilig te helpen. Dit kan in spoedeisende situaties van grote waarde zijn.

Alleen de waarnemend arts op de huisartsenpost kan een professionele samenvatting van het huisartsdossier raadplegen.  Medicatiegegevens kunnen door de apotheker beschikbaar gemaakt worden aan de waarnemend apotheker, waarnemend arts op de huisartsenpost en mede behandelend medisch specialist.

Voor meer informatie en om u aan te melden kijkt u op www.volgjezorg.nl

Kan de huisarts een geneeskundige verklaring afgeven?

De huisarts mag in principe geen geneeskundige verklaringen afgeven aan eigen patiënten. Lees hier meer over in de folder samengesteld door de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG). Deze folder kunt u eventueel gebruiken richting degene die om de verklaring vraagt.

Waar kan ik terecht voor reisgeneeskundig advies?

Voor reisgeneeskundig advies en vaccinaties kan u terecht bij de GGD regio Utrecht en Gelderse Vallei Vivre:

GGD regio Utrecht locatie Zeist

De Dreef 5
3706 BR Zeist
Tel: 030 – 608 60 60
Website:www.ggdru.nl/reizen

Gelderse Vallei Vivre

Willy Brandtlaan 10
6716 RP Ede
Tel: 0318 434 890
Website: www.geldersevalleivivre.nl

Waar kan ik terecht voor mijn rijbewijskeuring?

Voor het uitvoeren van een rijbewijskeuring kunt u terecht bij het Medisch Keuringscentrum:

Medisch keuringscentrum

Postadres:
Postbus 2018
3500 GA Utrecht

Tel: 030 – 662 11 32
Email: info@medische-keuringscentrum.nl
Website: www.medisch-keuringscentrum.nl

Bezoekadres:

Bovenpolder 80
3453 NP De Meern
Thorbeckelaan 18c
3552 CS Utrecht

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact op met onze praktijk. Onze assistentes helpen u verder of plannen een afspraak voor u in.

Schrijf je in of maak een afspraak!